Crème brûlée med rabarber

5 dl piskefløde (500 g)
1⁄2 stang vanilje
35 g æg (1 lille æg)
65 g æggeblommer (ca. 4 stk.)
90 g sukker
80 g rørsukker
fremgangsmåde

Rabarberkompot
300 g rabarber, jeg bruger jordbærrabarber
100 g koldt vand
250 g sukker

Vask rabarberne og skær dem ud i mindre stykker, størrelsen betyder ikke så meget. Giv vand og sukker et opkog.
Kom rabarberne i og kog lige på kogepunktet, ikke bulderkoge, til kompotten begynder at tykne let, dette tager ca. 15 minutter.
Lad kompotten afkøle i et par timer.

Forvarm ovnen til 120°C.
Kom fløden i en tykbundet gryde over middelvarme. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom korn og stang i fløden. Bring fløden i kog, fjern gryden fra varmen, læg låg på, og lad den trække i 10 minutter. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen i en skål. Tilsæt den varme fløde lidt ad gangen og under piskning. Hæld æggemassen igennem en fin sigte over i en skål eller kande.
Sæt 4 eller 6 ovnfaste portionsskåle i en lille bradepande. Stil bradepan- den på en bageplade. Fordel cremen i skålene. Sæt pladen midt i ovnen, og hæld kogende vand i bradepanden, så skålenes kanter er dækkede af vand. Bag cremerne i ca. 1 time og 15 minutter, afhængig af størrelsen af skålene. Afkøl dem på en bagerist.
Dæk skålene med creme til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i minimum 4 timer og gerne natten over.
Drys rørsukker på overfladen umiddelbart inden servering, og karamelliser sukkeret med en bunsenbrænder eller under en meget varm ovngrill. Det skal gå stærkt, så cremen stadig er kold under karamellaget.

000