Vaniljekranse

Vaniljekranse
7. december 2017 admin

MINE BEDSTE VANILJEKRANSE

 

500 g
350 g
1 stang
250 g
130 g
1

Hvedemel
Koldt smør
God vanilje
Sukker
Mandelmel
Æg


Tilberedning:
Kom hvedemel og smør i en stor skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i skålen med mel og smør. Jeg skærer også selve vaniljestangen i mindre stykker, kværner den i en lille blender sammen med tre store spsk. af sukkermængden og kommer det i dejen. Brug fingrene og gnid det kolde smør ud i melet. Det skal blive en grynet masse. Tilsæt derefter mandelmel og æg. Saml dejen til den er ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskab indtil den er kølig, ikke for hard og heller ikke for blød.

 Forvarm ovnen til 200°C.

Gør en kødhakkemaskine klar med en stjerneformet hulplade. Beklæd 2-3 bageplader med bagepapir og stil dem klar. Kør dejen igennem og lav lange baner, som du kan skære i mindre længder. Form disse små længder til kranse. Vær opmærksom på, at lave dem lige store, det ser både pænere ud, men det er så også nemmere at bage vaniljekransene ensartet.

Fordel vaniljekransene på bagepladen og bag dem på næstøverste rille i ovnen i 6-7 minutter. Bliv ved ovnen, pludselig går det hurtigt derinde!

Tag pladen ud af ovnen og før papiret over på en bagerist og lad vaniljekransene afkøle helt før de pakkes – eller spises. God fornøjelse.