Brunkager med chokolade

Brunkager med chokolade
2. december 2017 admin

BRUNKAGER MED CHOKOLADE

 

175 g
175 g
5 g
1/2 stang
150 g
500 g
1/2 tsk.
1/2 tsk.
1/2 tsk.
skal af 1/2
skal af 1/2
1 tsk.

1/2 dl
1
Farin
Mørk sirup
Fintrevet frisk ingefær
Vanille (kornene)
Mandler, jeg bruger spanske mandler
Hvedemel
Stødt kanel
Stødt nellike
Stødt kardemomme
Citron (usprøjtet)
Appelsin
Potaske
Blandet appelsin- og citronsaft
Æg


Tilberedning:
Hak chokoladen fint. Smelt den sammen med smør, farin, mørk sirup, ingefær og vaniljekorn i en lille kasserolle. Tag kasserollen fra varmen og lad det køle lidt af. Hak mandlerne groft. Sigt hvedemelet over i en skål og bland det grundigt med mandler, kanel, nellike, kardemomme, citronskal og appelsinskal. Opløs potasken i citrussaften. Hæld smørblandingen i skålen med mel og krydderier. Tilsæt saften og det hele æg. Ælt dejen godt og pres den ned i en firkantet form. Stil den køligt natten over, tildækket.

Forvarm ovnen til 175°C.

Tag brunkagedejen ud af formen og skær den i firkantede stænger. Skær disse i tynde skiver og bag dem i 5-6 minutter.

Tag brunkagerne ud og afkøl dem på en rist. Kan tåles at blive opbevaret flere uger i en tætsluttende beholder.