

BRUNKAGER MED CHOKOLADE
175 g 175 g 5 g 1/2 stang 150 g 500 g 1/2 tsk. 1/2 tsk. 1/2 tsk. skal af 1/2 skal af 1/2 1 tsk. 1/2 dl 1 |
Farin Mørk sirup Fintrevet frisk ingefær Vanille (kornene) Mandler, jeg bruger spanske mandler Hvedemel Stødt kanel Stødt nellike Stødt kardemomme Citron (usprøjtet) Appelsin Potaske Blandet appelsin- og citronsaft Æg |
---|
Tilberedning:
Hak chokoladen fint. Smelt den sammen med smør, farin, mørk sirup, ingefær og vaniljekorn i en lille kasserolle. Tag kasserollen fra varmen og lad det køle lidt af. Hak mandlerne groft. Sigt hvedemelet over i en skål og bland det grundigt med mandler, kanel, nellike, kardemomme, citronskal og appelsinskal. Opløs potasken i citrussaften. Hæld smørblandingen i skålen med mel og krydderier. Tilsæt saften og det hele æg. Ælt dejen godt og pres den ned i en firkantet form. Stil den køligt natten over, tildækket.
Forvarm ovnen til 175°C.
Tag brunkagedejen ud af formen og skær den i firkantede stænger. Skær disse i tynde skiver og bag dem i 5-6 minutter.
Tag brunkagerne ud og afkøl dem på en rist. Kan tåles at blive opbevaret flere uger i en tætsluttende beholder.